Leren als rode draad doorheen de voorbije 2 jaren, dat is het verhaal van Ruben. De Konings site in Zonhoven was in mei 2015 de nieuwe werplek voor Ruben. Als kwaliteitsingenieur startte zijn loopbaan met een uitgebreid opleidingstraject. Zo werkte hij mee aan verschillende productielijnen. Het doel was tweeërlei: hij leerde de collega’s kennen én kreeg hij het volledige proces goed onder de knie.

Na een half jaar was Ruben ingewerkt en startte hij projecten om kwaliteitsproblemen op te lossen. Zo beet hij zich een jaar vast in een traject van structurele verbeteringen in Zonhoven. Met een pak nieuwe kennis op zak trok hij in de herfst van 2016 naar Breda. Op deze Konings site werkte Ruben 2 dagen per week mee aan de validatie van een nieuwe productielijn. Wat hij tot dan had geleerd liet hem toe om mee test-protocols op te stellen!

De kers op de taart kwam in 2017 toen deze protocols uitgevoerd en verder verfijnd werden. De kennis die hij in Breda opdeed bleek ook in Zonhoven waardevol. Vandaag bellen collega’s Ruben om te leren hoe een andere site werkt aan kwaliteit en processen.